Scheiding

Redenen scheiding

Redenen om te scheiden

 

Eén op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. De verwachting is dat dit in de toekomst oploopt naar één op de twee. Het lijkt wel of mensen tegenwoordig dus heel gemakkelijk scheiden. De vraag die overblijft is dus waarom gaan mensen nou eigenlijk scheiden. Ze bouwen samen een heel leven op en bij een scheiding komt er nogal wat bij kijken om een leven apart goed te regelen. Hieronder verschillende redenen waarom mensen nou eigenlijk gaan scheiden. Onderstaande redenen klinken misschien simpel, want er gaat uiteraard een heel proces aan vooraf. Ik wil hierbij duidelijk stellen dat de beslissing voor een scheiding niet binnen een week gemaakt zal worden!

 

De liefde is over

Sommige mensen komen er na verloop van tijd achter dat de liefde over is. Ze kunnen het nog wel goed met elkaar vinden, maar de liefde is op. Ze zijn meer vrienden en leven als broer en zus samen. De spanning is helemaal weg. Mensen blijven bij elkaar omdat het meer een gewoonte is. Het huwelijk wordt een sleur. Uiteindelijk kan er worden besloten om te gaan scheiden. Op die manier hebben ze dan kans om na de scheiding een nieuw leven op te bouwen. Een scheiding is nooit leuk, maar dit is misschien nog wel de gemakkelijkste reden om te gaan scheiden. Vaak heeft een stel weinig tot geen ruzie en kan alles in harmonie geregeld worden.

Verliefd op een ander

Een reden waarom veel mensen gaan scheiden is omdat één van de twee verliefd is geworden op een ander. Dit is voor de ander vaak een pijnlijke reden voor een scheiding. Maar het is iets wat niet tegen te houden valt. Je hebt je gevoelens niet altijd in de hand. Toch geven mensen vaak te snel hun huwelijk op. Ze zien alleen de leuke dingen bij de ander en de minder leuke dingen bij hun echtgenoot. Wanneer de scheiding rond is hoeft het niet altijd te betekenen dat de nieuwe relatie een succes wordt. Heb je gevoelens voor een ander? Probeer dan nuchter te blijven en niet alleen met je gevoel te denken. Probeer eerst je relatie te redden door deze samen te verbeteren!

Vreemdgaan

Wanneer één van de twee is vreemdgegaan is een huwelijk meestal niet meer te redden en loopt het vaak uit op een scheiding. Het vertrouwen is weg in de relatie en zie dat maar weer eens terug te krijgen. Vaak zit er al het één en ander verkeerd in het huwelijk als er wordt vreemdgegaan. Degene die vreemd gaat mist bijvoorbeeld de intimiteit en vindt het fijn om weer eens volledige aandacht te krijgen. Het is vaak erg goed voor het ego, maar wel hartstikke verkeerd natuurlijk. Heb je de behoefte om vreemd te gaan? Probeer deze behoefte dan toch echt te onderdrukken en praat erover met je partner. Vreemdgaan maakt veel kapot waardoor het in de meeste gevallen een vecht scheiding wordt. Zeker met kinderen is dit erg pijnlijk.

Ruzies

Mensen kunnen ook gaan scheiden omdat ze teveel ruzies hebben. Het begint vaak klein, met kleine meningsverschillen en ergenissen, maar het loopt uit tot enorme ruzies. Vaak komt het omdat stellen te weinig met elkaar praten. In plaats van dingen uit te praten, maken ze alleen maar ruzie. Vaak is het ook een wisselreactie. De één doet iets wat de ander niet aanstaat en de ander reageert daarop door iets te doen wat de ander weer niet wil. Uiteindelijk loopt dit zover uit de hand dat het allemaal niet meer op te lossen valt. De scheiding wordt aangevraagd en het huwelijk is over. Houd altijd in je achterhoofd dat een huwelijk hard werken is. De ideale relatie bestaat (bijna) niet. Probeer je relatie leuk te houden door regelmatig leuke dingen te doen en probeer oprecht geinteresseerd te blijven in de ander. Praat ruzie zo snel mogelijk en probeer tot een oplossing te komen.

Oneens over de toekomst

Sommige mensen gaan trouwen met elkaar en verwachten een goede toekomst met elkaar. Toch kan het voorkomen dat ze allebei andere ideeen hebben over de toekomst. De één wilt bijvoorbeeld kinderen, terwijl de ander liever gaat reizen. De één kan zich dan proberen aan de ander aan te passen, maar als je echt een sterke wens hebt, kun je die niet zomaar vergeten. Uiteindelijk gaat het stel scheiden om hun wens toch waar te maken.

 

Niet gevonden wat je zocht?

Reactie plaatsen

Reacties

N. N.
10 jaar geleden

of scheiden omdat het karakter toch achteraf vies tegenvalt, omdat er dingen bovenkomen uit iemand zijn karakter die eerder nog niet boven waren gekomen, zoals bijv. agressie.