Scheiding

Advocaat

Advocaat

Wanneer je een echtscheiding wilt moet er altijd een advocaat in handen worden genomen. Hij moet namelijk een verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank indienen. Verder is het slim om zelf een advocaat in handen te nemen. Het klinkt heel erg mooi om samen de echtscheiding in harmonie te regelen, maar in de praktijk komt er niet veel van terecht. Een advocaat zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat je genoeg spullen en geld krijgt waar je recht op hebt. Ook wordt er een eerlijke berekening voor de alimentatie gemaakt. Je moet nooit zomaar ergens mee akkoord gaan zonder met je advocaat te hebben overlegd.

Advocaat: rechtbijstand

Het kan gebeuren dat je een advocaat in hand wilt nemen terwijl je niet veel geld hebt. Een advocaat rekent een uurloon van zo'n 175 euro. Wanneer je een beetje zaak hebt gaat dat aardig wat uurtjes tijd in zitten. Voor de normale burger is dit dus eigenlijk niet op te brengen. Als je inkomen onder de grens van 32.000 is heb je recht op rechtbijstand. Je moet zelf een bedrag betalen. Het bedrag dat je moet betalen is afhankelijk van de hoogte van je inkomen. Zit je net onder de 32.000 dan betaal je 1000 euro. Je kan minimaal 84 euro betalen. De rest van de kosten die de advocaat maakt kan hij verhalen.

Het nut van een eigen advocaat

Als de ander ook zelf een advocaat heeft genomen is het aan te raden om ook een advocaat in handen te nemen. Een eigen advocaat behartigt jouw belangen tenslotte zo goed mogelijk. Wanneer je toekomstige ex met een eis komt, kan jij daar met je advocaat weer op reageren. Het is ook fijn om een advocaat te hebben die je raad kan geven. Er zijn zoveel regeltjes omtrent scheidingen en alimentatie.

Niet gevonden wat je zocht?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb